Siirry suoraan sisältöön

Kumpi on parempi, Mitsubishi Electric LN25 vai RW25 ilmalämpöpumppu?

  Mikä on paras Mitsubishi Electric ilmalämpöpumppu? Entä kuinka Mitsubishi Electric LN ja Mitsubishi Electric RW -sarja eroaa toisistaan? Ja mikä Mitsubishi Electric tämän hetken malleista on paras ilmalämpöpumppu lämmityskäyttöön?

  Valitsimme vertailuun ehkäpä tämän hetken kaksi suosituinta ja parasta Mitsubishi Electric ilmalämpöpumppua, jotka soveltuvat lämmityskäyttöön, sekä viilennykseen: Mitsubishi Electric LN ja Mitsubishi Electric RW mallisarjat. Teimme tämän helpottaaksemme sinua valitsemaan, mikä voisi olla paras ilmalämpöpumppu juuri sinun käyttötarkoitukseesi. Laitteista LN -sarjaa on saatavissa kolmessa eri teholuokassa, Mitsubishi Electric LN25, LN35 ja LN50. RW-sarjaa saa kahdessa teholuokassa RW25 ja RW35. Käytämme vertailussa laitteiden pienempiä malleja LN25 ja RW25, koska nämä ovat suositumpia kuin suuremmat ilmalämpöpumput ja soveltuvat monipuolisesti eri kohteisiin.

  Valitessasi sinulle parasta ilmalämpöpumppua, kannattaa huomioida ennen kaikkea käyttötarkoitus ja laitteen asennuskohteen vaatimat ympäristötekijät. Esimerkiksi käytetäänkö ilmalämpöpumppua talvella lämmittämiseen ja kesällä viilentämiseen vai onko tarkoitus pääasiassa ainoastaan viilentää huoneistoa kesällä. Tai halutaanko laite sijoitettavan näkyvälle paikalle olohuoneeseen, jolloin myös laitteen ulkonäöllä ja käyntiäänen voimakkuudella on suurempi merkitys kuin esimerkiksi tilanteissa, joissa ilmalämpöpumppu sijoitetaan autotalliin tai varastoon piiloon vieraiden katseilta ja paikkaan, jossa hieman korkeampi käyntiääni ei häiritse samalla tavalla.

  Mitsubishi Electric LN ilmalämpöpumppu

  Mitsubishi Electric LN punainen

  Ylivoimaisesti suosituin ja todennäköisesti myös Suomen myydyin ilmalämpöpumppu 2022 on Mitsubishi Electric LN -sarjan ilmalämpöpumppu. Mitsubishi Electric LN -sarjan ilmalämpöpumput ovat yksi Mitsubishin lippulaivamalleista. Mitsubishi Electric LN25 on nimellinen lämmitysteho on 0,8 – 6,3 kW ja jäähdytysteho 0,8 – 3,5 kW. Mitsubishi LN25, kuten myös kaikki muut LN-sarjan laitteet käyttävät kylmäaineena uudempaa ja ympäristöystävällisempää R32 kylmäainetta.

  Mitsubishi Electric LN ilmalämpöpumpusta huomaa, että se on yksityiskohtia myöten viimeistelty ja mietitty. Laitteen silmiä hivelevä moderni sisäyksikön muotoilu, sekä laitteen tarkkaan mietityt yksityiskohdat kaukosäätimestä alkaen, kertovat heti kättelyssä kyseessä olevan Premium luokan ilmalämpöpumppu. Värivaihtoehtoja sisäyksikön värille löytyy yhteensä neljä kappaletta, helmenvalkoinen, rubiininpunainen, onyxinmusta ja lumenvalkoinen, joten tämän myötä laite saadaan sopimaan mainiosti sisustukseen kuin sisustukseen.

  Mitsubishi Electric LN energiatehokkuus on A+++ luokkaa

  Ulkonäön lisäksi Mitsubishi Electric LN ilmalämpöpumpusta löytyy innovatiivisia teknisiä ratkaisuja, joiden ansiosta ilmalämpöpumpun energiatehokkuus on parasta mahdollista A+++ luokkaa ja jotka auttavat parantamaan ilmanlaatua. Laitteelle annettu SCOP-arvo 5,2 kertoo sen, että ilmalämpöpumppu kuluttaa 1 kW:n verran sähköä samalla, kun se tuottaa 5,2 kW lämpöä. Ymmärtääksemme tämän paremmin, voimme vertailun vuoksi voidaan sanoa, että esimerkkisiksi tavallinen 1000 Watin sähköpatteri kuluttaa suunnilleen sähköä tämän saman 1 kW:n verran, samalla kun se tuottaa 1 kW:n verran lämpöä.

  Mitsubishi LN ilmalämpöpumpuissa on toteutettu puhallusilman ohjaus kaksoissiivekkeiden ja tuplailmaohjaimien avulla niin, että ilmalämpöpumpun puhaltama ilma saadaan jakautumaan huonetilaan pienemmällä ilmanvirtausnopeudella. Tämän myötä lämmitys- ja jäähdytysilma leviää tehokkaasti ja miellyttävästi tilaan aiheuttamatta vedon tunnetta. Mitsubishi Electric -ilmalämpöpumput mittaavat huonetilan lämpötilaerot eri etäisyyksiltä i-See -Sensorin avulla. Laite kykenee havaitsemaan, mikäli tilassa on ihmisiä, ja kohdistamaan puhallusta joko suoraan sinne, jossa aikaa vietetään tai vaihtoehtoisesti epäsuorasti niin, että lämmittäminen tai jäähdyttäminen tapahtuu huomaamattomasti.

  Mitsubishi LN puhdistaa ilmaa ja on hiljainen

  Mitsubishi Electric LN ilmalämpöpumpussa on Plasma Quad Plus ilmanpuhdistustoiminto, jonka kytkemällä kaukosäätimestä käyttöön, valmistaja lupaa laitteen sisäänrakennetun suodattimen pystyvän ehkäisemään jopa 99 prosenttia epämiellyttävistä, ilmassa leijuvista pienhiukkasista. Tällaisia pienhiukkasia ovat esimerkiksi bakteerit, virukset, homeitiöt ja allergeenit, kuten kissankarvat ja siitepöly. Laitteessa on myös lämmönsiirtimessä, puhaltimessa ja ilmakanavassa Mitsubishin oma kaksoissuojapinnoite, joka estää laitteen sisäyksikköön pölyn ja rasvan kertymistä. Tämä auttaa laitteen sisäyksikkö pysymään puhtaana pidempään ja estää lämpöpumpun energiatehokkuuden säilymistä korkeana koko käyttöiän ajan.

  Mitsubishi LN25 ilmalämpöpumppu on miellyttävän hiljainen sekä lämmitys, että jäähdytys käytössä. Valmistajan mittauksien mukaan sisäyksikön äänenpaine on 19-45db ja ulkoyksikön 43-49db. Laitteessa on myös erillinen Yötila, joka hiljentää ulkoyksikköä 3db entisestään.

  Muita toimintoja Mitsubishi LN-sarjan ilmalämpöpumpuissa ovat muun muassa takkatoiminto ja sisäänrakennettu Wi-Fi. Takkatoiminnon myötä ilmalämpöpumppu ei ainoastaan lämmitä tai viilennä ilmaa, vaan se kierrättää ja levittää esimerkiksi takan lämmittämää ilmaa tasaisesti ympäri asuntoa. Uusimmissa malleissa tämä toiminto on toteutettu automaattisesti. Sisään rakennetun Wi-Fi:n ansiosta laitetta voidaan ohjata etänä Mitsubishin MELCloud sovelluksen avulla ilman erillistä lisäosaa. Riittää että laite on yhteydessä kodin Wi-Fi-verkkoon ja että se on rekisteröity. Sovelluksen kautta pystyy myös näkemään tilan lämpötilan.

  Mitsubishi Electric RW ilmalämpöpumppu

  Mitsubishi Electric RW ilmalämpöpumppu

  Yksi Mitsubishi ilmalämpöpumppu perheen uusimmista tulokkaista on Mitsubishi Electric RW -sarja. Tämä erityisesti skandinaaviseen ilmastoon suunniteltu ja kylmissä olosuhteissa testattu ilmalämpöpumppu tuottaa lämpöä 100 % nimellisteholla hyper heating toiminnon ansiosta aina -25 celsius asteen pakkasiin asti ja tehokkaasti aina jopa -35 celsius asteen pakkaseen asti. Mitsubishi Electric RW25 ilmalämpöpumpun nimellinen lämmitysteho on 0,8 – 6,3 [3,2] kW ja jäähdytys teho 0,9 – 3,5 [2,5] kW. Kylmäaineena myös tässä mallissa käytetään R32 kylmäainetta. Mitsubishi Electric RW ilmalämpöpumppu onkin suunniteltu ennen kaikkea tuottamaan lämpöä kylmissä olosuhteissa energiatehokkaasti.

  Mitsubishi Electric RW ilmalämpöpumpun sisäyksikön muotoilu on hieman pelkistetympi kuin esimerkiksi sisarensa LN-sarjan pumpuissa. Värivaihtoehtoja ei ole kuin yksi, joka on valkoinen. Sisäyksikkö on ulkonäöltään hieman enemmän perinteisempää ilmalämpöpumppua muistuttavan näköinen, mutta muotoilu on edelleen upea ja hieman kulmikkaampi. Sisäyksikössä sijaitseva 3D i-see sensori laitteesta ei häiritsevästi hyppää silmiin pyöreän muotonsa ansiosta ja sulautuukin kivasti sisäyksikön muotoihin.

  Mitsubishi RW:n uusi toiminto käyttötilanvalinta on hyvä lisäys

  RW-mallia suunniteltaessa Mitsubishi Electric on keskittynyt selkeästi toimintoihin ja energiatehokkuuteen. Laitteen energialuokka on A+++ ja SCOP-arvo on 5,2. Myös jäähdyttämisen energiatehokkuutta kuvaava SEER-arvo on huippuluokkaa 11,2. Lisäksi uusien ominaisuuksien ansiosta käyttäjä pystyy muokata laitteen toimintoja palvelemaan parhaiten juuri omia tarpeitaan. RW-mallisarjaan on kehitetty uusi toiminto, käyttötilan valinta. Tämä eroaa aikaisempien mallien toiminnoista huomattavasti. Käyttäjä voi valita esimerkiksi käyttötilaksi suuren huoneen. Suuressa huonetilassa on paljon lämmitettävää ja jäähdytettävää ilmaa, joten jotta suuren tilan lämpötilaa voitaisiin hallita tehokkaasti, on sisäilmaa liikutettava paljon ja kauas. Suurihuone asetuksella sisäyksikkö puhaltaa kauemmas ja käsittelee suurempia ilmamääriä, jolloin laitteistosta tulee erittäin tehokas. Mikäli lämmitettävän tilan lämmöntarve on sen verran pieni, että maksimaalista lämmitystehoa ei tarvita, voidaan käyttää asetusta ”taloudellinen”. Tällöin laitteisto pyrkii säilyttämään mahdollisimman hyvän hyötysuhteen erittäin suuren lämmitystehon sijaan. Välillä hiljaisuus voi olla tärkein asia. Asetuksella ”hiljainen” sisäyksikkö pienentää puhallustehoja ja hiljentyy kanssasi odottamaan seuraavan aamun auringon nousua. RW-mallin tuottama äänenpaine on valmistajan mukaan sisäyksikössä toiminnosta riippuen 19-42db ja ulkoyksikössä 36,5-49db.

  Mitsubishi RW:stä löytyy kaikki tarpeelliset toiminnot

  Mitsubishi Electric RW mallissa edistyksellinen kaksivaiheinen plasmapuhdistin Plasma Quad Plus on ilmanpuhdistusjärjestelmä, joka parantaa ilmanlaatua huonetilassa. Tämä voidaan käynnistää sisäyksikön ohjaimesta painamalla ”PURIFIER” -painiketta yksikön ollessa sammutettuna. Tällöin Plasma Quad Plus aktivoituu yhdessä puhallustoiminnon kanssa puhdistaen huonetilassa olevaa ilmaa. Hajunpoistosuodatin neutraloi hajuja muodostavia komponentteja tekemällä ilmasta entistä raikkaampaa. Sisäyksikön ilmanohjaimet ovat Dual Barrier-materiaalia. Likaa hylkivä aines ei siis ole ilmanohjaimissa ainoastaan pinnoitteena, vaan yhdistettynä osaksi valmistemateriaalia.

  Lisäksi myös RW-mallista löytyy myös muun muassa automaattinen takkatoiminto ja sisäänrakennettu Wi-Fi etäyhteyttä varten.

  Mitsubishi Electric LN25 ja Mitsubishi Electric RW25 ilmalämpöpumppujen vertailu

  Myös Teknologian tutkimuskeskus VTT Oy on suorittanut ilmalämpöpumppuvertailua, joka tarjoaa hyödyllistä ja tutkittua tietoa eri ilmalämpöpumppumallien ominaisuuksista. VTT:n ilmalämpöpumppuvertailussa on käytetty testistandardia, jolla laitteiden ominaisuudet voidaan mitata puolueettomasti.

  Testistandardissa mitataan laitteen tuottama lämpöteho ja hyötysuhde eli lämpökerroin asteen välein -30°C:sta ylöspäin. Testissä on otettu huomioon myös sulatusjaksot hyötysuhteissa.

  Lämpöteho kertoo, kuinka paljon lämpöä ilmalämpöpumppu tuottaa sisätiloihin. Ilmalämpöpumpun hyötysuhde COP puolestaan kertoo, kuinka tehokkaasti kulutettu sähköenergia saadaan muutettua lämpöenergiaksi.

  VTT on myös suorittanut testauksen Ilmalämpöpumppuihin menevän ja niistä poistuvan ilman mikrobimääristä. Näissä ei havaittu merkitsevää systemaattista eroavuutta, joten näiden tutkimusten perusteella ei voida sanoa ilmalämpöpumpun puhdistavan eikä likaavan ilmaa mikrobeista.

  Elottomien partikkelien osalta ilmalämpöpumpusta pois tuleva ilma oli useissa kohteissa puhtaampaa kuin ilmalämpöpumppuun menevä ilma tai huoneessa ilmalämpöpumpun ollessa suljettuna oleva ilma. Visuaaliset havainnot ilmalämpöpumppujen suodattimista tukivat tätä tulosta, sillä pitkään hoitamatta olleisiin suodattimiin oli kertynyt runsaasti pölyä.

  Testin perusteella, jotta ilmalämpöpumppuun kertyneeseen pölyyn ei pääsisi muodostumaan mikrobikasvustoa, on suositeltavaa noudattaa ilmalämpöpumpuille annettua huolto-ohjelmaa, jossa määritetään puhdistustiheys ja puhdistustoimenpiteet.

  Testin tulokset ovat erittäin hyvät molemmilla laitteilla

  VTT:n suorittamien testimittauksien perusteella Mitsubishi Electric MSZ-RW25VGW + MUZ-RW25VGHZ ilmalämpöpumppu, kykenee tuottamaan max. 4,3 kW lämpötehoa, joka pysyy erittäin hyvänä myös matalissa lämpötiloissa. Lämmitysteho on edelleen yli 3 kW aina -25 celsius asteeseen asti ja noin 2,5 kW jopa -30 C asteessa. Lämpökerroin COP säilyy erinomaisena myös vielä -30 asteessa ollessa edelleen noin 2.

  Samanlaisien mittausten perusteella, Mitsubishi Electric MSZ-LN25VGW + MUZ-LN25VGHZ ilmalämpöpumpun tuottama lämpöteho on max. noin 3,5 kW. Matalissa lämpötiloissa, -20 asteessa lämmitys teho putoaa alle 3 kW:n ja siitä eteenpäin lineaarisesti -30 asteessa noin 2 kW:iin. Lämpötilakerroin COP on edelleen kuitenkin erinomainen -30 asteessa, koska myös LN pystyy säilyttämään lähes 2 tasossa.

  Yhteenvetona mittauksista voidaankin siis todeta, että Hyper Heating toiminnon ansiosta on Mitsubishi RW25 hieman tehokkaampi lämmityksessä, kuin vertailukohteena ollut Mitsubishi LN25. Lämpötilakerroin on kuitenkin molemmissa laitteissa sama. Mikäli siis lämmitystehoa tarvitaan enemmän, on Mitsubishi Electric RW25 tehokkaampi myös matalissa lämpötiloissa.

  Pääset lukemaan koko VTT:n testiraportin maahantuojan sivuilta.

  Toiminnoiltaan Mitsubishi Electric RW ja Mitsubishi LN eroavat hieman toisistaan, mutta molemmat laitteista sopivat erinomaisesti kaikkiin kohteisiin. Valittaessa laitetta, onkin syytä ensimmäisenä pohtia ilmalämpöpumpun käyttöolosuhteita ja ympäristön vaatimuksia.

  Mitsubishi Electric RW25

  + Erinomainen lämmitysteho myös matalissa lämpötiloissa aina -30 asteeseen asti

  + Korkea lämpötilakerroin, jopa 5,2

  + Sopii erinomaisesti lämmitykseen, sekä viilennykseen

  + Uusi toiminto, käyttötilan valinta

  – Ei muita värivaihtoehtoja kuin valkoinen

  – Sisäyksikön muotoilu on hieman pelkistetympi kuin esimerkiksi sisarensa LN-sarjan pumpuissa

  Mitsubishi Electric LN25

  + Erittäin tyylikäs sisäyksikön ulkomuotoilu

  + Useita värivaihtoehtoja

  + Hyvä lämmitys ja viilennysteho

  + Korkea lämmityskerroin

  – Ei yhtä tehokas kuin Mitsubishi Electric RW25

  – Ei käyttötilan valintaa

  Näiden vertailussa olleiden mallien lisäksi Mitsubishi Electric ilmalämpöpumppuja on saatavilla myös useita muita malleja, jotka soveltuvat eritavoin eri käyttökohteisiin. Ilmalämpöpumpun avulla voi lämmittää ja viilentää asuntoa hyvällä hyötysuhteella, joka auttaa säästämään energiaa ja rahaa. Parhaimmillaan säästöä voi syntyä öljy- tai suorasähkölämmitteisen asunnon lämmityskuluissa jopa yli 50 prosenttia! Mitsubishi Electric ilmalämpöpumput on tehty toimimaan kaikissa ulkolämpötiloissa. Se on luotettava sekä pitkäaikainen lämmönlähde kaikkiin koteihin, vapaa-ajan asuntoihin, sekä varastotiloihin. Pääset tutustumaan kaikkiin maahantuojan malleihin Scanofficen sivujen kautta.

  Uusimmat uutiset ja tarjoukset

  Kauttamme kaikki sähköasennukset yli 10 vuoden kokemuksella.

  Sähköasennukset 65€/tunti Uudenmaan ja Keski-Suomen alueella

  Meidän sähköasennus palveluissamme yhdistyvät tinkimätön laatu, kilpailukykyinen hinnoittelu ja asiakaslähtöinen palvelu. Olemme Uudenmaalla ja Keski-Suomessa toimiva sähköasennusyritys, jonka yli kymmenen vuoden kokemus takaa sinulle turvalliset ja kestävät ratkaisut kaikkiin sähkötarpeisiisi. Oli kyseessä sitten isompi tai pienempi sähkötyö, meidän sähköasentajamme auttavat sinua mielellään kaikissa sinua askarruttavissa sähköasennus asioissa.

  Lue lisää »

  Yhteystiedot:

  Myynti: 0291700841

  Taloushallinto: 0291700840

  info@soico.fi

  Osoite

  Rajamaankaari 13,

  02970, Espoo