Ilmalämpöpumput


Ilmalämpöpumput

Kauttamme on saatavilla useiden valmistajien, kuten Mitsubishi, Panasonic, Gree, Sharp ja Cooper & Hunter ilmalämpöpumput. Toimipaikkamme sijaitsevat Uudellamalla Espoossa ja Keski-Suomessa Uuraisilla, mutta suoritamme ilmalämpöpumppujen asennuksia koko Suomen alueella. Teemme yhdellä käynnillä aina myös tarvittavat sähköasennukset ilmalämpöpumpulle. Ilmalämpöpumpun asennuksen hinta on aina asennuskohtainen. Pyydä tarjous asennuksesta yhteydenottolomakkeen kautta niin olemme yhteydessä mahdollisimman pian. Löydät lomakkeen klikkaamalla linkkiä tästä

Ilmalämpöpumpun valinta

Ilmalämpöpumpulla voidaan viilentää, sekä lämmittää tilasta riippumatta lämpötilaa energiatehokkaasti ja hiljaisesti. Ilmalämpöpumppuja on saatavilla useita erillaisia ja merkkisiä. Parhaimmillaan ilmalämpöpumpulla saatavat säästöt lämmityksessä ovat merkittäviä. Tämän lisäksi ne parantavat asumismukavuutta huomattavasti.

Nykypäivän ilmalämpöpumput kykenevät mittaamaan ja analysoimaan huoneen lämpötilaa erittäin tehokkaasti ja havaitsemaan onko huonetilassa ihmisiä. Täten voidaan säätää ilmavirtauksia paremmin ja tehostaa mukavuutta sekä enegiatehokkuutta edelleen. Lämpötilan säätelyn lisäksi ilmalämpöpumppu puhdistaa huoneen ilmaa poistaen ilmasta bakteereja, viruksia, homeitiöitä ja allergeenija.

Oikean ilmalämpöpumpun valintaan vaikuttaa pääasiassa huonetilan pinta-ala, sekä ilmalämpöpumpun käyttötarkoitus. Meidän kauttamme on saatavilla useita eri merkkejä ja malleja. Autamme valitsemaan teille sopivan ilmalämpöpumpun ja mahdolliset lisätarvikkeet. 

Ilmalämpöpumpun asennus

Ilmalämpöpumpun asennus on suoritettava ammattitaitoisen asentajan toimesta, jotta turvallisuus ja toiminta voidaan varmistaa. Ilmalämpöpumpun saa asentaa vain siihen oikeutettu asennusliike. Asennusliikkeellä tulee olla vaadittava kylmälaiteliikkeen pätevyys ja yrityksen, vastuuhenkilön ja asentajan tulee olla merkitty tukesin rekisteriin. Lisäksi ilmalämpöpumppujen asennus vaatii yleensä sähköasennuksien tekemistä, jolloin sähköasennuksiin vaaditaan sähköurakointiin vaadittavat pätevyydet. Lue lisää asennus vaatimuksista Tukesin sivuilta tästä.

Valitsemalla ilmalämpöpumpun asennuksen kauttamme voitte luottaa asennuksen laatuun. Suoritamme asennuksen kokonaisvaltaisesti sisältäen kylmälaitteen asennuksen lisäksi myös sähköasennuksen voimassa olevien säädösten mukaisesti. Näin ollen myös laitteen valmistajan antama takuu on aina voimassa. Asennuksen jälkeen annamme ohjeet kuinka toimia jotta takuu on voimassa, opastamme laitteen käyttöön ja toimitamme asennuspöytäkirjan. Lisäksi annamme omalle asennuksellemme aina kahden vuoden takuun. 

Perusasennus sisältää:

  • Yhden ilmalämpöpumpun sisä- ja ulkoyksikön asennuksen
  • Ulkoyksikön seinätelineen kiinnikkeineen
  • Yhden läpiviennin puuseinään, Seinän paksuus max 300 mm
  • Eristetyt kylmäaineputket sisä- ja ulkoyksikön välille, max etäisyys 5 m
  • Laitteistojen väliset sähköasennukset ja kondensiovesi putken
  • Asennuskourun jonka sisälle sisä- ja ulkoyksikön kylmäaineputket  ja sähköjohdot asennetaan, max 5 m
  • Laitteiston sähkönsyötön asennus ja tarvikkeet (turvakytkin, johdot ja pientarvikkeet), max 5m
Perusasennuksen ulkopuoliset tarvikkeet laskutetaan erikseen. 
 
Ilmalämpöpumpun asennusta suoritettaessa on huomioitava vallitsevat keliolosuhteet. Asennukset suoritetaan keliolosuhteiden ollessa sellaisia, että tyhjiöinti voidaan suorittaa asian mukaisesti tavalla oikein.