Siirry suoraan sisältöön

Kuinka paljon voi saada säästöä ilmalämpöpumpulla sähkölaskussa?

  Voit saavuttaa säästöä ilmalämpöpumpulla jopa 50% lämmityskustannuksissa.

  Ilmalämpöpumput ovat voimistaneet asemaansa kodin lämmitysjärjestelminä ympäri maailmaa. Suomessa ilmalämpöpumppujen myynti on kasvanut räjähdysmäisesti viimeisien muutaman vuoden aikana, vaikkakin inflaation ja korkojen nousun tuoma epävarmuus markkinoihin näkyy myös näiden myynnissä. Mutta kuinka paljon voit todella säästää sähkölaskussasi käyttämällä ilmalämpöpumppua? Voidaanko ilmalämpöpumpulla lopulta saada säästöä sähkönkulutukseen? Tässä artikkelissa käsittelemme ilmalämpöpumppujen säästöpotentiaalista ja niiden ympäristöystävällisistä eduista.

  Ilmalämpöpumppu lyhyesti

  Ennen kuin syvennymme ilmalämpöpumpulla saavutettaviin säästöihin, on tärkeää ymmärtää, mikä ilmalämpöpumppu oikeastaan on. Ilmalämpöpumppu on laite, joka kykenee siirtämään lämpöä yhdestä paikasta toiseen. Se toimii periaatteella, jossa se ottaa ulkoilmasta lämpöä ja siirtää sen sisätiloihin tai päinvastoin, riippuen siitä, haluatko jäähdyttää vai lämmittää kotiasi. Se on monipuolinen laite, joka voi toimia sekä lämmittäjänä että jäähdyttäjänä.

  Säästöä ilmalämpöpumpulla sähkölaskussa

  Ilmalämpöpumput ovat erityisen suosittuja niiden taloudellisten etujen vuoksi. Ne voivat merkittävästi vähentää lämmitys- ja jäähdytyskustannuksia verrattuna perinteisiin lämmitysjärjestelmiin, kuten sähkö- tai öljylämmitykseen. Säästöpotentiaali riippuu useista tekijöistä, kuten ilmalämpöpumpun tehokkuudesta, alueen ilmastosta ja kotitalouden energiatarpeista.

  Yksi suurimmista säästöistä tulee siitä, että ilmalämpöpumput hyödyntävät ympäristöstä saatavaa ilmaista lämpöenergiaa. Tämä tarkoittaa, että ne tarvitsevat vähemmän sähköä tai polttoainetta lämmityksen tai jäähdytyksen aikaansaamiseksi verrattuna perinteisiin järjestelmiin, jotka tuottavat lämmön tai viileyden kokonaan itse. Ilmalämpöpumpun avulla voit säästää jopa 30-50% lämmitys- ja jäähdytyskustannuksissa vuosittain. Mitoittamalla ja sijoittamalla ilmalämpöpumppu oikein tilan vaatimusten mukaisesti, voidaan ilmalämpöpumpulla päästä maksimaalisiin säästöihin. Esimerkiksi Iltasanomat on julkaissut hiljattain artikkelin yhteistyössä ilmalämpöpumppujen maahantuojan Scanoffisen kanssa kuinka säästöä ilmalämpöpumpulla voi syntyä jopa 1200 euroa vuodessa.

  Kustannukset ja takaisinmaksuaika

  Ilmalämpöpumppu voi alentaa sähkölaskuasi ja se on ympäristöystävällinen vaihtoehto. Hankinta kustannukset vaihtelevat merkistä, mallista ja asennuspaikasta riippuen. Yleisesti ottaen lämmitykseen ja viilennykseen suunniteltu ilmalämpöpumppu on hieman kalliimpi kuin ilmalämpöpumppu, joka on tarkoitettu ainoastaan viilennykseen. On kuitenkin tärkeää huomioida, että ilmalämpöpumppu on pitkän aikavälin investointi, joka maksaa itsensä takaisin säästettyinä energiakustannuksina.

  Takaisinmaksuaika riippuu jälleen useista tekijöistä, kuten lämmitystarpeista ja käyttötottumuksista. Yleensä ilmalämpöpumpun takaisinmaksuaika vaihtelee 3-10 vuoden välillä. Korkeampi sähkönhinta lyhentää kuitenkin takaisinmaksuaikaa. Monissa tapauksissa säästöt ovat suuremmat kuin hankintakustannukset, joten pitkällä aikavälillä ilmalämpöpumppu on kannattava investointi.

  Ilmalämpöpumppu on ympäristöystävällinen vaihtoehto

  Ilmalämpöpumput eivät ole vain taloudellisesti kannattavia, vaan myös ympäristöystävällisiä. Ne tuottavat vähemmän hiilidioksidipäästöjä verrattuna perinteisiin lämmitysjärjestelmiin, mikä auttaa vähentämään hiilijalanjälkeäsi ja edistää kestävämpää elämäntapaa. Lisäksi ne käyttävät ympäristöystävällisempiä kylmäaineita, mikä vähentää haitallisten kemikaalien vapautumista ilmakehään.

  Uusimmat uutiset ja tarjoukset

  Kauttamme kaikki sähköasennukset yli 10 vuoden kokemuksella.

  Sähköasennukset 65€/tunti Uudenmaan ja Keski-Suomen alueella

  Meidän sähköasennus palveluissamme yhdistyvät tinkimätön laatu, kilpailukykyinen hinnoittelu ja asiakaslähtöinen palvelu. Olemme Uudenmaalla ja Keski-Suomessa toimiva sähköasennusyritys, jonka yli kymmenen vuoden kokemus takaa sinulle turvalliset ja kestävät ratkaisut kaikkiin sähkötarpeisiisi. Oli kyseessä sitten isompi tai pienempi sähkötyö, meidän sähköasentajamme auttavat sinua mielellään kaikissa sinua askarruttavissa sähköasennus asioissa.

  Lue lisää »

  Yhteystiedot:

  Myynti: 0291700841

  Taloushallinto: 0291700840

  info@soico.fi

  Osoite

  Rajamaankaari 13,

  02970, Espoo