Siirry suoraan sisältöön

Sähköauton latauspiste kotiin ammattilaisen asentamana

  Sähköauton latauspiste kotiin

  Kestävän liikkumisen aikakaudella sähköautot ovat nousseet eturintamaan tarjoten ympäristöystävällisen vaihtoehdon perinteisille polttomoottoriautoille. Kotiin asennettava sähköauton latauspiste tarjoaa mahdollisuuden ladata autosi mukavasti omalla pihalla tai autotallissa.

  Kotiin asennettava sähköauton latauspiste tukee kestävää liikkumista edistämällä vähäpäästöisten ajoneuvojen käyttöä. Kun lataat autosi kotona, voit vähentää huomattavasti hiilidioksidipäästöjäsi verrattuna perinteisten polttomoottoriautojen käyttöön. Tämä on askel kohti ympäristöystävällisempää tulevaisuutta.

  Hankintaa suunnitellessa tulee kuitenkin aina huomioida sähköturvallisuuslaki ja -asetukset, sekä teetättää laitteen sähköasennustyöt aina sähköalan ammattilaisella. Sähköauton latauspisteen asentamisessa on otettava huomioon ympäristö ja asennettavan laitteen vaatimukset. Esimerkiksi laite tulisi sijoittaa niin, että latausaseman liialliselta kuumenemiselta vältytään. Suoran auringonpaisteen tai lämmityslähteiden aiheuttama korkea käyttölämpötila voi johtaa laitteen vioittumiseen. Latauslaite tulisi myös suojata suoralta sateelta, lumelta, kosteudelta ja muilta sääolosuhteilta sähköisku- ja tulipalovaaran ja laitevaurioiden estämiseksi, eikä sitä myöskään saa altistaa roiskeille tai valumille ellei tätä ole suunniteltu erikseen tällaisiin olosuhteisiin.

  Paljonko sähköauton latauspiste kotiin maksaa?

  Sähköauton latauspiste kotiin on investointi kestävään tulevaisuuteen, joka voi nostaa myös kiinteistön arvoa. Latauslaitteiden hinnat ovat yleisesti laskeneet viimeisten vuosien aikana ja esimerkiksi 3-vaiheisen 11kW latausaseman voikin saada jo noin 600 eurolla. Laitteen hankintahinnan päälle tulevat kuitenkin asennuskustannukset, jotka voivat nostaa hankintakustannusta suurestikin. Asennuskustannuksiin vaikuttaa muun muassa latausaseman asennuspaikka, latausteho, asennuksen sähkökeskukseen vaatimat muutos- ja laajennustyöt, sekä muut mahdolliset lisätyöt. Tästä johtuen onkin syytä aina selvittää ja perehtyä etukäteen tarkasti mitä sähköauton latausaseman asennustarjous pitää sisällään ja mitä asennus omaan kotiin tai kohteeseen vaatii.

  Mikäli tarvitset apua laitteen asennuksen suunnittelussa, pyydä meidät käymään paikan päällä olemalla yhteydessä meihin tarjouspyyntölomakkeellamme. Mikäli latauslaitteen asennuspalvelu tai sähköauton latausasema tilataan Soico Oy:ltä, on suorittamamme asennuskatselmus täysin veloitukseton!

  Finlux Pro EVC-04 asennettuna alkaen 1150,00 € sis. alv 24%*

  Finlux Pro EVC04-22kW on varustettu Type 2 pistokkeella ja RFID-lukijalla, jonka avulla voidaan helposti hallita latausaseman käyttöä.

  Finlux Pro EVC04-22kW

  Asetuksista voidaan lukita kaapeli kiinteäksi ja ohjelmoida muita RFID tunnisteita latauksen hallintaa varten. Virranrajoittimella voidaan säätää virtatasoja (10-32A)

  Latauslaitteessa on ulkoinen potenttiaalivapaa päällä/pois toiminto, jota voidaan käyttää integrointiin mm.pysäköintihallin automaattijärjestelmää, energiansyötön, kuormanohjauksen lisäkytkiimiin tai avainlukkokytkimiin.

  IEC61851-1 Ja EV-ZE Ready vaatimusten mukainen mukainen EVC04 Sarja. Tuotteen lisätiedot tuotekortti.

  Tuotepaketti sisältää:

  • Latauslaite 3,7-22kW
  • RFID Lukija
  • 3-RFID Korttia
  • Kiinnitys-sarjan ja sapluunan
  • Holkki avaimen
  • Kolmio avaimen

  Lisävarusteteina on saatavilla energiamittari ja dynaaminen kuormanhallinta.

  Hinta sisältää*:

  • Sähköauton latausaseman – Finlux Pro EVC-04
  • Keskuksen ja latausaseman välisen kaapeloinnin, max 15m kaapelointia pinta-asennuksena
  • Keskuksen ja latauslaitteen välisen kaapelin kytkennän 1- tai 3-vaiheisesti valmiiksi keskuksessa olevien 16A sulakkeiden/johdonsuojakatkaisijan taakse (ei sisällä johdonsuojakatkaisijan lisäämistä tai asennusta keskukseen)
  • Laitteen käyttöönoton ja vaadittavat mittaukset

  Muut mahdolliset lisätyöt ja tarvikkeet laskutetaan kulloinkin voimassa olevan hinnaston mukaisesti. Mahdolliset muut kustannukset sovitaan ja ilmoitetaan aina ennen asennuksen aloittamista.

  Vaihtoehtoiset Finlux sähköauton latausasemat

  Latausasema EVC04-AC22A-T2P, asennus 3-vaihe mallina, varustettuna 5metrin Type 2 kiinteällä kaapelilla +250€: 1400€* Lisätietoja tuotteesta tuotekortilta.

  Latausasema EVC04-AC22A-T2P

  Latausasema EVC04-AC22S MID, asennus 3-vaihemallina, latausasema on varustettu MID sertifioidulla Klefr energiamittarilla, josta voidaan lukea energiankulutus laskutusta varten +680€: 1830€* Lisätietoja tuotteesta tuotekortilta.

  Latausasema EVC04-AC22S MID

  * Kaikki tämän artikkelin hinnat ovat voimassa kuluttaja-asiakkaille vähintään 30.9.2023 asti, eikä ne sisällä mahdollisia maarakennustöitä​, sähkökeskuksen laajennusta/muutostöitä​ tai muita kiinteistöön tai asennukseen vaadittavia muutoksia/lisätöitä.

  Miksi hankkia sähköauton latausasema kotiin?

  Kohti kestävää liikkumista

  Nyky-yhteiskunnassa kestävä liikkuminen on noussut keskeiseksi tavoitteeksi, kun pyrimme vähentämään hiilidioksidipäästöjä ja ympäristövaikutuksia. Tässä muutoksessa sähköautot ovat ottaneet merkittävän roolin tarjoten ympäristöystävällisen vaihtoehdon perinteisille polttomoottoriautoille. Sähköauton latauslaitteet ovat olennainen osa tätä siirtymää kohti kestävämpää tulevaisuutta.

  Oma latauspiste kotona takaa mukavuuden ja lataamisen helppouden kynnykselläsi

  Kotiin asennettava sähköauton latauspiste tarjoaa mahdollisuuden ladata autoasi oman kodin yhteydessä. Tämä tarkoittaa, että sinun ei tarvitse lähteä etsimään julkisia latausasemia tai suunnitella matkojasi niiden sijaintien mukaan. Voit luottaa siihen, että autosi on aina valmiina lähtöön ilman ylimääräistä vaivaa.

  Kotiin asennettava sähköauton latausaseman asennusprosessi on yleensä suhteellisen yksinkertainen, ja voit valita latauspisteen sijainnin ja tekniset ominaisuudet omien toiveidesi mukaan. Voit myös valita latausaseman, joka on visuaalisesti yhteneväinen kodin ulkoasun kanssa.

  Kustannustehokkuus: Pitkällä aikavälillä säästöjä

  Vaikka kotiin asennettava sähköauton latausasema vaatii aluksi investointia, se voi olla pitkällä aikavälillä kustannustehokas vaihtoehto. Verrattuna julkisiin latausasemiin, kotona lataaminen voi olla edullisempaa, etenkin jos sähköauton lataaminen sisältyy kotisi sähkölaskuun. Mikäli sinulla on oma latauspiste kotona, voit halutessasi optimoida sähkön käyttöä lataamalla autoasi halvemman sähkön aikaan. Lisäksi säästät aikaa ja vaivaa matkustamiselta latausasemille.

  Turvallisuus ja kestävyys edellä

  Sähköauton latauslaitteet asettavat turvallisuuden ja kestävyyden etusijalle. Ne ovat varustettuina monipuolisilla turvajärjestelmillä, jotka valvovat latausprosessia ja estävät ylikuumenemisen tai ylikuormituksen. Lisäksi laitteet on suunniteltu kestämään aikaa ja vaihtelevia sääolosuhteita, mikä vähentää tarvetta jatkuvaan korjaukseen tai vaihtoon. Sen sijaan kotona olevat tavalliset 16A pistorasiat eivät ole suunniteltu kestämään jatkuvaa korkeaa kuormitusta. Jatkuvan korkean kuormituksen seurauksena tavallinen pistorasia saattaa vaurioitua. Viallinen pistorasia paloturvallisuusriski, joka tulisi poistaa välittömästi pois käytöstä.

  Tulevaisuuden liikkuminen

  Sähköauton latauslaitteet ovat enemmän kuin pelkkiä teknisiä laitteita. Ne ovat osa tulevaisuuden liikkumista, joka perustuu kestävyyteen, älykkyyteen ja käyttäjäystävällisyyteen. Nämä latauslaitteet ovat askel kohti ympäristöystävällisempää ja älykkäämpää liikennejärjestelmää, joka tarjoaa meille mahdollisuuden nauttia liikkumisesta ilman haitallisia päästöjä.

  Uusimmat uutiset ja tarjoukset

  Kauttamme kaikki sähköasennukset yli 10 vuoden kokemuksella.

  Sähköasennukset 65€/tunti Uudenmaan ja Keski-Suomen alueella

  Meidän sähköasennus palveluissamme yhdistyvät tinkimätön laatu, kilpailukykyinen hinnoittelu ja asiakaslähtöinen palvelu. Olemme Uudenmaalla ja Keski-Suomessa toimiva sähköasennusyritys, jonka yli kymmenen vuoden kokemus takaa sinulle turvalliset ja kestävät ratkaisut kaikkiin sähkötarpeisiisi. Oli kyseessä sitten isompi tai pienempi sähkötyö, meidän sähköasentajamme auttavat sinua mielellään kaikissa sinua askarruttavissa sähköasennus asioissa.

  Lue lisää »

  Yhteystiedot:

  Myynti: 0291700841

  Taloushallinto: 0291700840

  info@soico.fi

  Osoite

  Rajamaankaari 13,

  02970, Espoo